Profil

A projekt

Az InfoTandem Dániel András és Zsubori Ervin közös projektje, amely 2012 szeptemberében startolt, s jelenleg infografikák készítésére összpontosít. A tervek között más adatvizualizációs megoldások is szerepelnek. Rendszeres megrendelőink közé tartoznak egyebek mellett az Adó Online szakportál, a HVG Extra és HVG Plusz magazinok, az Energiaklub, a Bátor Tábor Alapítvány, a Transparency International Magyarország és a McDonald’s. Az InfoTandemhez 2014 tavaszán grafikusként Pikler Éva is csatlakozott.

AndrasDániel András

Festő, grafikus, illusztrátor. Több mint másfél évtizeden át a Figyelő üzleti-gazdasági hetilap grafikusaként, illetve művészeti vezetőjeként dolgozott. Számtalan rajzos illusztrációja jelent meg a magazinban, éveken keresztül ő felelt a lap vizuális arculatáért, címlapjáért, s szerepet vállalt az infografikák elkészítésében is. Jelenleg szabadúszó grafikus. Az InfoTandem projektben az infografikák vizuális kialakítása és kivitelezése a feladata.

EvaPikler Éva

Illusztrátor, grafikus, tipográfus. Az Iparművészeti Egyetem grafika szakának elvégzése után nyolc évig nemzetközi reklámügynökségeknél dolgozott művészeti vezetőként. Kilenc évig tanított a MOME előkészítőjén illusztrációt, három évig a Visart Akadémián arculattervezést, jelenleg az Illyés Gyula Gimnázium animációs szakképzésén tipográfiát oktat. Több mesekönyv – egyebek mellett az Imbusz Mester sorozat – illusztrátora. Az InfoTandem projektben grafikusként vesz részt.

ErvinZsubori Ervin

Közgazdász végzettségű újságíró, szerkesztő, elektrografikus. Két évtizedig állt a Figyelő alkalmazásában, ezen belül 1997 és 2011 között a lap vezetőszerkesztőjeként dolgozott. Feladatai közé tartozott a táblák, grafikonok gondozása, illetve az infografikák tartalmi megtervezése is. Jelenleg szabadúszó; az Arnolfini Stúdió alapítójaként egyebek mellett szerkesztéssel, weboldal-tervezéssel és prezentációk készítésével foglakozik. Az InfoTandem projektben az ábrázolandó adatsorok, összefüggések kiválasztása, a megjelenítési irányok felvázolása, illetve az infografikákat kiegészítő elemzések összeállítása a feladata.