Az Infotandem legeslegelső infografikája 2012. szeptember 7-én, pénteken, pontban reggel 9:00-kor jelent meg az Adó Online szakportálon. Felejthetetlen érzés volt!

Persze tűkön ültünk, ki-ki a gépe előtt, egymástól félszáz kilométerre. Dániel András felé 7:52-kor ment ki a D-day tárgyú e-mail, ezzel a tartalommal:

2012.09.07.
09.00
állítólag.
e

Aztán pedig 9:07-kor a következő; a tárgy szolidan ennyi: !!!!! A tartalom pedig egyetlen link:

http://ado.hu/rovatok/cegvilag/mely-godorben-a-lakasepitesek

Fent van ma is, flekknyi elemzésbe ágyazva. A témát – az Adó Online megkeresése nyomán – több héttel korábban választottam ki, néhány másikkal együtt, egyeztettem a portál akkori főszerkesztőjével, Váci Tímeával, kijelöltük az első hármat, amelyek közül végül a lakásépítésesből lett a premier. Skiccek készültek, több körben konzultáltunk Andrással e-mailben a feldolgozás módjáról, a stílusról, a címrendszerről, szkájpon pedig rendes brainsztormingok zajlottak. Közben megállapodtunk az Adó Online szerkesztőséggel a rendszeres együttműködésről, a kiadói szerződések is elkészültek. Ekkor már megvolt a név is, nekem ugrott be, egészen pontosan 2012. július 13-án, s András e-mailben azonnal rábólintott, így ez a nap lett az Infotandem születésnapja. Pikler Éva pedig – akkor még “külsősként” – megtervezte hozzá a logót.

Maga az ábra, a legeslegelső infografika – András munkája – mai szemmel nézve igazi letisztult klasszikus: egyszerű, szép, áttekinthető, könnyen dekódolható, ugyanakkor rendkívül részletgazdagon kidolgozott.

Voltaképpen egy új élet felépítése kezdődött ezzel az ábrával. Honlappal megtámogatva beindult egy közös, eleinte kétfős műhely, amely később Éva csatlakozásával háromfősre bővült. Az Adó Online – a legeslegelső megrendelőnk – számára azóta is dolgozunk, évekig heti rendszerességgel, egy ideje kéthetente szállítva a témát, elemzést és infografikát. És közben teltek az évek, felbukkant további húsz-egynéhány megrendelő, közülük jó néhányan visszatérőnek bizonyultak, és készítettünk nekik nagyságrendileg négyszáz infografikát (de 333-nál biztosan többet), és ma van a 6. születésnapunk.

Folyt. köv.

Categories: Sztori